Одржани 7. ЕРП сусрети

У пријатном амбијенту хотела Бабе, на обронцима Космаја, одржан је седми скуп корисника ИИБа- ЕРП сусрети. Скупу је присуствовало близу 140 корисника, партнера, гостију и запослених који су имали прилике да чују занимљива предавања и забаве се. Ово је била сјајна прилика за стицање нових познанстава и размену искустава са корисницима ИИБа који долазе из неких од највећих српских предузећа.

Први дан скупа је почео предавањима о историји ИИБа и недавно преминулом власнику и оснивачу Душану Бошњаку. Душан је био један од доајена домаће ИТ сцене и ово је била прилика за подсећање на његове мисли и искуства у вези изазова са којима се срећемо приликом увођења информационог система у предузећа. Затим је др Петар Кочовић (Гартнер) одржао занимљиво предавање о будућности информационих технологија а Никола Мирчић (Густав Кезер Инт.) је, у предавању под називом „Желим најбоље за себе“, говорио о вештинама преговарања и како их најбоље искористити у пословне и личне сврхе. Следећи блок је био посвећен производима ИИБа. Ту је било речи о новостима у УПИСу, првом српском ЕРП решењу, као и осталом софтверу из УПИС фамилије производа који представља његову функционалну надоградњу. У наставку се говорило о УПИСу у ланцу снабдевања, а блок се завршио предавањем о решењу за пословну интелигенцију које не захтева велика улагања а пружа већину могућности скупих БИ решења, које је изазвало велико интересовање. Потом је уследио блок предавања партнера предузећа ИИБ. Милош Милосављевић (ПКС) је говорио о новинама које доноси МС СQЛ 2012, Бојан Јевтић (Фуџицу) је одржао предавање о пословању у облаку и сториџ системима, а Небојша Јовановић (Амис Телекомуникације) је причао о томе како правилно одабрати антивирусно решење и које све захтеве оно треба да испуни да би ефикасно штитило информациони систем предузећа.

За време трајања предавања у холу хотела је била изложена опрема за аквизицију података. Могли су да се виде најновији типови каса, штампача, мобилних терминала, електронских вага и друге опреме без које се не може замислити модерна малопродаја, а Томислав Пешић и Дејан Цвијовић из предузећа Санбар су одговарали на питања корисника како да унапреде своје пословање. Паралелно, Војислав и Петар Недељковић су изложили РЕН, уређај за заштиту од штетног зрачења. Приказан је филм о томе како РЕН штити од зрачења мобилних телефона и преносних рачунара. Други дан скупа посвећен је новом ИИБовом порталу за подршку корисницима, а Милош Бошњак је одржао предавање о томе како чувати резервне копије података, како реаговати и како спасити податке у случају пада система услед непредвиђених околности.

U vinu je istina

Одржана је и традиционална фудбалска утакмица ИИБа против корисника на којој је по традицији победила екипа ИИБ и заслужено добила „гајбу ’ладног пива“. Уследило је такмичење у пеинтболу и победничка екипа је била мешовитог састава: Сања Милошевић (Мајкрософт), Владан Момировић (Цмана), Ненад Николић (ИИБ) и Драган Сенић (Фили Фарм). Специјалну награду за потез дана добила је Соња Трајковић (Елопак) која је маестралним скоком, у паду, успела да обезбеди победу своме тиму у једној од борби. Одржано је такмичење у бацању фризбија, где је победник био Жељко Видић (Шинвоз), а паралелно су корисници могли да се опробају и у јахању. Срећом по коња није било тежих од 80кг. На свечаној вечери су додељене вредне награде корисницима где су уз Португизер, омиено вино Душана Бошњака, учесници имали прилике да разговарају и подсете се прошлих ЕРП сусрета.

Након одјаве скупа, корисници су се дружили још неко време и пошли кући са бројним утисцима и жељом да следеће године поново дођу, али „на већу надморску висину“.