9! ЕРП сусрети

Завршени су 9. ЕРП сусрети! Ове године окупили смо се у хотелу "Врујци" у Бањи Врујци, а скупу је присуствовало 135 учесника. Организацију је од почетка пратило пуно екстерних проблема, који су кулминирали мајским поплавама. Али и поред тога, успели смо да припремимо квалитетна предавања и окупимо велики број корисника, партнера и гостију. Поносни смо да су наши ЕРП сусрети били и остали синоним за размену знања и добро дружење, а све то нас још више обавезује и мотивише да следеће године организујемо скуп на истом нивоу, са новим садржајима. Наредне 2015. године навршава се 25 година предузећа ИИБ, а уједно то је и време за наше 10. ЕРП сусрете тако да ћемо да им посветимо додатну пажњу. Ове године смо увели и метод презентације кроз посебне радионице са циљем практичног презентовања наших специфичних и специјализованих решења.

Окупљање у хотелу је почело 29. маја, а регистрација корисника следећег дана у 9 часова. Сат времена касније скуп је и званично отворен, а затим је уследило предавање, професора у пензији, Николе Марковића из Друштва за информатику Србије. Никола нам је испричао причу о томе како је настао Јединствени матични број грађана, познатији као ЈМБГ, а с обзиром на то да је он био члан тима за увођење ЈМБГ било је занимљиво чути његове утиске о примени ове евиденције некада и сада. Затим је уследило предавање Слободана Прпоша на тему "Како унапредити себе". Слободан нам је указао на то како лоша убеђења могу да буду опасна за нас, као и да вером и позитивним мислима можемо да утичемо на промену наших живота, цитирајући оца Тадеја: "Какве су ти мисли, такав ти је и живот". После паузе уследио је блок са новостима из УПИС-а, где је било речи о новим мобилним платформама, унапређењу визуализације и интеграције са системом за управљање пословном документацијом Лобо ДМС. Након овог, уследио је блок партнерских предавања компанија Фуџицу, Мајкрософт и Амис. Паралелно са предавањима гости су могли да погледају опрему за управљање радом малопродаја и аквизицију података компаније Санбар.

Хотел ВРУЈЦИ

По завршеном програму предавања, тог дана уследила је утакмица "Наших" против "Ваших" (само је судија био "Свој"). На опште изненађење, утакмица се завршила нерешеним резултатом, што је знак да су корисници ("Наши") напредовали и у фудбалу! Пошто су "Наши" носили дресове "Ваших", и супротно, сви су заслужили да након утакмице уживају у гајби 'ладног пива. После утакмице уследио је феноменаллан излет у Струганик, родно место Војводе Мишића. Лепим утисцима је у највећој мери допринео Света из Туристичке организације "Мионица" (коме се овом приликом од срца захваљујемо), а његово предавање можете да пронађете у филму који смо поставили на страници са галеријом слика. На крају дана уследило је дружење на свечаној вечери са наградном игром које је потрајало до касно у ноћ.

Следећег дана је одржано предавање о праћењу и евидентирању производње у А.Д. "Бачка", предавање о методама за оптимизацију пословања, као и партнерско предавање компаније Принтек. Након паузе, одржали смо предавање о напредном извештавању из Ексела, као и округли сто у вези ИИБ портала за подршку корисницима. У малој сали су истовремено одржане и радионице у оквиру којих су корисници могли да пробају УПИС надоградње за управљање магацинским пословањем, пословном документацијом и за управљање радом малопродаја. Након формалног завршетка скупа одређени број гостију је решио да остане у Врујцима и дан дуже како би уживао у купању и шетњи.