10! ЕРП сусрети

Завршили су се 10. ЕРП сусрети и обележили смо 25 година од оснивања предузећа. Скуп је одржан од 4. до 6. јуна у хотелу "Оморика" на Тари, а присуствовало му је више од 170 учесника. Да ли због атрактивне локације, или због квалитетних предавања и доброг дружења, овај пут нам је дошло тридесетак корисника више него претходних година. Надамо се да ће се овај тренд наставити у будућности, као и да ће нас из године у годину бити све више, јер је ово сјајна прилика за упознавање и размену искустава.

Првог дана скупа, након ручка и регистрације учесника, Милош Бошњак је одржао предавање поводом јубилеја и подсетио нас је све како је ИИБ настао, како је растао и где жели да буде у будућности. Уследило је предавање Марка Стојановића, нашег познатог глумца и пантомимичара, о вештинама вербалне и невербалне комуникације. Марко је са лакоћом пренео своју позитивну енергију учесницима скупа, а његово излагање бавило се највише тиме шта желимо да кажемо, а шта уствари говоримо својим телом. У наставку, Славко Вујновић, аутор блога "Ексел кухињица" обрадио је неколико тема у вези напредне примене Ексела у пословном извештавању. Нагласак предавања био је на Time Intelligence DAX функцијама, као и на напредним могућностима за форматирање садржаја. На послетку, уместо Павла Пековића из компаније Мајкрософт, коме је нажалост позлило и није могао да присуствује скупу, Љиљана Ристић и Јована Срећковић из компаније Пин Компјутерс одржале су предавање о Office365 и Azure технологијама. Први дан скупа завршио се турниром у стоном тенису и куглању. У стоном тенису је био најбољи наш колега Срђан Ђорђевић из компаније Консинг КС, а у куглању су победнички пар биле две даме: Душица Станојевић из ИГМ Стражилово и Андријана Максимовић из компаније PC Press.

Други дан скупа почео је предавањем Милоша Бошњака под називом „Живео живот информациони систем“, у коме је било реч о изазовима са којима се сусреће пословни информациони систем у току свог животног века и начинима за њихово превазилажење. Уследиле су новости у УПИС-у и партнерском решењу за документ менаџмент Лобо ДМС. Затим је Горан Ракић, директор за ИТ компаније ДИС, највећег домаћег ланца супермаркета, изложио како су коришћењем УПИСа, поред осталог, превазиђени проблеми приликом масовних пријема робе од добављача. У наставку су одржана предавања партнерских кућа Fujitsu, Amis и Sunbar о новостима у њиховом продајном портфолију. Паралелно, док су трајала предавања, учесници су могли да виде изложбу опреме компаније Sunbar, као и да кроз практичне радионице сазнају све што их занима у вези УПИС надоградњи, посебно: за рад са касама, за складишно пословање, за унапређење продаје на терену, нискобуџетно решење пословне интелигенције, ЦРМ могућностима, као и да се упознају са функционалностима система за управљање пословном документацијом Лобо ДМС. После ручка у природи одиграна је традиционална фудбалска утакмица ИИБ-а и партнера против корисника, а за оне којима је преостало снаге организована је шетња у оквиру које су учесници могли да уживају у природним лепотама Таре. На свечаној вечери додељене су плакете корисницима за 10,15 и 20 година верности ИИБ решењима. Плакете смо назвали по старословенским (старосрпским) божанствима Велесу, Перуну и Сварогу. Затим су подељена одличја најбољим спортистима, а на наградној игри су поред поклона спонзора подељени и поклони које су донеле саме корисничке куће, након чега је уследила журка која је трајала до дубоко у ноћ.

Последњег дана скупа организован је излет до извора Лађевац који по предањима лечи лош вид, као и до манастира Раче, познатог по томе што је био средњевековна преписивачка школа и место где је сачувано Мирославово јеванђеље током другог светског рата. Скуп се завршио ручком, након кога смо се растали и разменили контакте... до следећих ЕРП сусрета!