Завршили су се 11. ЕРП сусрети. Ове године смо се окупили од 27. до 28. маја на Дивчибарама. Сунчано време, прелепа природа, занимљива предавања и традиционално добро дружење допринели су, према оцени учесника, још једном успешном скупу.

Први дан скупа, након регистрације и отварања, започео је предавањем о пословној култури и комуникацији. Бранка Марган нас је упознала са разликом између личне и пословне културе, правилима понашања на састанку, приликом разговора телефоном, код писања пословног писма... У наставку је било реч о комуникацији а посебно је, кроз практичне примере, истакнута важност правилне употребе српског језика. Уследило је предавање Милоша Бошњака и Зорана Лазаревића о значају софтвера за управљање пословним процесима (BPM). Показали смо како, уз примену решења LoboTalk, различита софтверска решења могу успешно да сарађују. После ручка Ненад Николић и Душан Радосављевић представили су PowerBI. Било је реч о повезивању овог најновијег "самоуслужног" алата пословне интелигенције са УПИС.АПИ BI решењем. Учесници су могли да се увере да на лак начин могу да дођу до квалитетних извештаја.

Након предавања организовано је такмичење у оријентирингу. Учесници су се најпре упознали са пропозицијама и задацима. Затим је започело такмичење у коме су тимови најпре кренули мало бржим ходом да би завршили трчањем. На контролним тачкама решавали су "мозгалице", гађали луком и стрелом, пуцали из ваздушне пушке (Airsoft Gun). Општи утисак је да је такмичење било јако забавно, да стаза није била претерано тешка и да ово морамо још једанпут да поновимо! Најбоља је била екипа "Тридесетих" наших партнера из компаније KeyIT, друго место је заузела ИИБ екипа "Јелица", а на трећем месту је био тим оригиналног назива- "Шерпаси" (момци из компаније Металац). Најбољи тимови освојили су симболичне награде које ће их, надамо се, инспирисати да више бораве у природи. Дан се завршио свечаном вечером и наградном игром, а забава је трајала до касно у ноћ.

Други дан скупа започео је предавањем Срђана Ђорђевића занимљивог наслова: "Добро јутро, на српском". Срђан нас је, у маниру Зорана Кесића, све до суза насмејао. Указао нам на важност јасне и прецизне комуникације како би се проблеми решавали брзо и ефикасно, на задовољство обе "умешане" стране. Затим је уследило предавање Весне Кузељевић о планирању набавке за потребе производње, као и предавање Јелене Јаковац-Чолић о аналитици трошкова у промету робе. Скуп се завршио предавањем Дејана Первулова о SQL Server 2016 и раду са историјским подацима.

Надамо се да смо и овај пут испунили ваша очекивања. Верујемо да увек има простора да се буде још бољи. Догодине у ово време срешћемо се поново негде у природи, далеко од града. Видимо се на 12. ЕРП сусретима!